Stories about arresting music

vlcsnap-2018-11-30-10h47m30s048.png

Sina Winter

Sina Winter er en svartmetall musiker, låtskriver og vokalist the Tehran/Iran. 

svartmetall er forbudt av det iranske regimet, og Sina startet derfor sin karriere som undergrunnsartist i 2003, blant annet ved å gi ut alle sine album på utenlandske labeler de neste ni årene.

 

I 2010 startet han prosjektet «From The Vastland» - et solo bandprosjekt som sendte han på en eventyrlysten tur til Norge hvor han spilte sin aller første konsert under Inferno, en av de aller største metalfestivalene i Norge. På samme tid ble han portrettert som en av hovedpersonene i den prisvinnende norske dokumentarfilmen «Blackhearts». 

Den påfølgende oppmerksomheten førte til alvorlige trusler og trakassering fra det iranske regimet. I januar 2014 flyttet han til Norge som den første musikeren på Safemuse sitt residensprogram, og fortsatte karrieren sin der på grunn av den kritiske situasjonen som oppsto i Iran. Han har siden bodd og arbeidet i Norge, med etablerte musikere som  Tjalve (Ex-Den Saakaldte/ Ex-1349), Spektre (Gaahlswyrd/Horizon Ablaze/Harm), Destructhor (Myrkskog/Ex-Morbid Angel, Zyklon) and Vyl (Gorgoroth/Ex-Keep of kalessin).

Han har sluppet fem album og en EP med «From The Vastland», og spilt på en rekke metalfestivaler og eventer i Norge. I 2014 ble «From The Vastland» nominert til «Global Metal Band» på det årlige Metal Hammer Golden Gods Awards.

vlcsnap-2018-11-30-10h47m30s047.png

Nosizwe

Nosizwe er en Oslo-basert sanger, skuespiller, politisk aktivist og mangefasettert artist. 

Med røtter fra både Norge og Sør-Afrika er musikken hennes en leken miks av soul, jazz, blues, elektronika og hip-hop, som sømløst blander sensuelle, voksne lyder og tekst med en virvelvind av energi og lekenhet. 

Hennes 2016 debutalbum «In Fragments», ble produsert av den legendariske produsenten og sangeren Georgia Anne Muldrow, og i løpet av de siste årene har Nosizwe spilt med toppsjiktet av norske musikere på noen av landets beste festivaler. 

Nosizwe har jobbet som koordinator for ICAN, Nobel Peace Prize laureate 2017 og som produsent for Oslo World Music Festival.

 

I 2016 og 2017 spilte hun Nina Simone i den kritikerroste musikalen «I am Nina» på Nordic Balck Theater. Hun brenner for å arbeide med barn og ungdom, og er i skrivende stund musikalsk konsulent for det nasjonale musikkprosjektet «Fargespill». 

I 2018 slipper hun en ny versjon av «In Fragments», og hun har deltatt i sangkonkurransen «Årets Stemme» på TV2, der norske artister fremfører sanger fra de siste 100 årene. Hun spiller også i NRK serien «EN Natt», skapt av de anerkjente skribentene Øystein Karlsen og Kristoffer Schau.